top of page
Search

Sfaturi cosmetice de la profesioniști.

  • irinapopoiu
  • Nov 21, 2018
  • 7 min read

Updated: Mar 3, 2019

Cele mai multe informații „estetice" pe care, persoanele interesate de îngrijirea tenului le au, provin din reclame. O mare parte dintre sloganurile și textele publicitare sunt luate de bune, fără a fi aprofundate sau verificate în vreun fel. Acesta nu este neapărat un lucru rău, dar se poate și mai bine.


Mai jos am adunat câteva sfaturi ale unor buni specialiști în domeniul îngrijirii pielii, sfaturi care s-ar putea să vă ajute la acest capitol. Toate sunt cu ghilimele deoarece le aparțin acestora - sunt, haideți să spunem, concluziile unor cariere îndelungate.


 

„Crema de protecție solară trebuie aplicată prima dată pe gât, piept și mâini și după aceea pe față – aceste zone îmbătrânesc mai repede și sunt mai greu de „remediat” decât fața.”

Doris Day, dermatolog, New York City, S.U.A.


„Întotdeauna am în mașină, produse cosmetice, într-o gentuță. Când sunt blocată în trafic aplic un ser, o mască de ochi, un gel pentru gene și altele.”

Francesca Fusco, dermatolog, New York City, S.U.A.


„Multe persoane (inclusiv eu) se încruntă și se strâmbă involuntar, în timp ce dorm, lucru care duce la apariția ridurilor de expresie. Ca să îmi relaxez fața, fac puțină presopunctură înainte să mă bag în pat. Mă apăs la tâmple, în lateralul nărilor și pe interiorul sprâncenelor, menținând presiunea timp de 10 secunde.”

Jessica Wu, autoare „Feed your face”.


„Nu mă spăl niciodată pe față cu apă fierbinte sau foarte caldă – e prea „dură” și deși e apă, cauzează o uscare excesivă a tenului. Eu folosesc doar apă călduță. ”

Elizabeth Tanzi, profesor de dermatologie la „Centrul Medical George Washington”, S.U.A.


„Uleiul de măceșe este un ingredient ieftin, dar foarte bun pentru hidratarea tenului. Acesta combate procesul de îmbătrânire a pielii și ameliorează cicatricile și ridurile fine.”

Dr. Claudia Lee, purtător de cuvânt „ModelCo Natural Skincare”.


„În seara dinaintea unui eveniment important exfoliază-ți tenul și apoi folosește din plin creme cu hidrocortizon în locul cremelor pentru ochi. Acesta este un anti-inflamator care îți va rezolva roșeața și pungile de sub ochi.”

Yelena Yeretsky, specialist anti-aging, New York City, S.U.A.


„Dacă te freci la ochi ca și cum ai curăța un ibric, ochii tăi vor arăta ca un ibric! Chiar și atunci când îți dai jos machiajul, atinge-te ușor ca și cum ai atinge un ou.”

Jeanine Downie, dermatolog , New Jersey, S.U.A.


„Poartă cremă de protecție în permanență, deoarece tot timpul anului ești expusă la razele ultraviolete, chiar și atunci când ești în casă. Becurile fluorescente emit raze UV și 62% din razele UVA, care cauzează îmbătrânirea tenului, ajung la noi pe fereastră, inclusiv prin parbrizele mașinilor.”

Alexia Shinas, director la clinica „Next of Skin”, Sydney, Australia.


„Retinol-ul îmbunătățește textura și aspectul ridurilor fine, așa că pentru femeile care caută un remediu împotriva îmbătrânirii tenului acest ingredient este un musai.”

Dr. Ariel Ostad, dermatolog, New York City, S.U.A.


„Fi deșteaptă și adoptă o modalitate preventivă de a avea grijă de tenul tău. Aplică un ser antioxidant dimineața care să te protejeze de „atacurile” mediului înconjurător și nu uita de crema de protecție solară.”

Melanie Grant, director la „Double Bay Clinic”, Australia.


„O dietă mediteraneană abundând în fructe, legume, pește, ulei de măsline și ceai, oferă pielii acizii grași omega și antioxidanții de care are nevoie pentru a se menține sănătoasă și pentru a combate expunerea excesivă la soare.”

Dr. Macrene Alexiades, dermatolog, New York City, S.U.A.


„Hidratează-ți pielea din interior și din exterior, bând suficientă apă, folosind seruri și creme hidratante. Majoritatea problemelor tenului sunt cauzate de o hidratare precară.

Un mic truc pentru a realiza când să scoți, din poșetă, crema hidratantă – înainte să îți simți tenul uscat vei simți această senzație la buze, unde pielea este mult mai subțire și mai sensibilă. ”

Irina Popoiu, estetician, Sibiu, România.


„Alcoolul este „asasinul” vitaminei A, un foarte important antioxidant de care corpul tău are nevoie pentru a regenera și repara pielea. Când nivelul de vitamina A este sub cel normal, tenul tău va arăta palid și uscat.”

Dr. David E. Bank, director la „The Center for Dermatology, Cosmetic & Laser Surgery”, New York, S.U.A.


„Fie că e vorba de un tratament facial, de un masaj sau de o pedichiură, dă-ți voie să fi răsfățată, atunci când mergi la salonul de înfrumusețare. Sănătatea ta și modul în care arăți sunt influențate în bine atunci când starea ta emoțională este una bună sau foarte bună.”

Dr. Howard Murad, membru fondator „Murad Skincare”.


„Exfoliază cu regularitate pentru a te scăpa de celulele moarte de piele, care dau feței tale un aspect neatrăgător.”

Annet King, director de Educație Globală la „Institutul Internațional de Dermatologie”, S.U.A.


„Dormitul în anumite poziții poate duce la formarea unor cute ale pielii, pe față, cute care în timp se pot transforma în riduri adânci; așa că dormitul pe spate este o idee foarte bună.” Academia Americană de Dermatologie.


„Celulele pielii sunt celulele care se înlocuiesc cel mai repede în corpul uman. Văduvește-le de o bună odihnă și capacitatea lor de a se regenera va fi serios afectată. Corpul nostru este dependent de somn pentru absolut fiecare lucru pe care îl face.”

Dr. Meg Lemon, dermatolog, Denver, S.U.A.


„Seara, clătește-ți de două ori fața pentru a o pregăti de tratamentul nocturn cu seruri și creme de noapte.”

Monique Dickson, terapeut dermal la „Ultraderm”, Australia.


„Pentru o piele mai fină, mai luminoasă și cu mai puține riduri, exfoliază cu o soluție care conține alfa hidroxi acizi (AHA) sau beta hidroxi acizi (BHA). Nu ai nevoie de ambele, AHA-ul este potrivit, în general, pentru pielea uscată, în timp ce BHA-urile sunt pentru tenul acneic sau cel predispus la apariția punctelor negre. ”

Paula Begoun, expert îngrijirea pielii, S.U.A.


„Hamamelis-ul este un astringent vasoconstrictor natural care poate fi folosit cu succes la pungile de sub ochi. Înmoaie două dischete de vată într-o soluție cu hamamelis și aplică-le pe ochii închiși, timp de 5 minute.”

Shalini Vadhera, makeup artist, India.


„Nu toate tratamentele sunt pentru toată lumea. De exemplu, femeilor între 20 și 30 de ani le dau „Retin A” pentru erupțiile acneice. Acest tip de tratament nu este deloc recomandat femeilor însărcinate, indiferent de vârstă.”

Dr. Paul Friedman, dermatolog, New York, S.U.A.


„Maximizează efectul calmant al castravetelui dându-l pe răzătoare – în felul acesta va acoperi mai bine ochii tăi umflați decât două feliuțe subțiri.”

Ole Henriksen, specialist îngrijirea pielii, Danemarca.


„Adeseori femeile cumpără produse cosmetice foarte scumpe, dar nu sunt atente la ce conțin acestea. Evitați produsele care conțin SD-40, izopropanol, un ingredient des întâlnit, dar care poate irita tenurile acneice sau sensibile.”

Jennifer Fifer, manager la „Tru Skin Clinical Spa”, Chicago, S.U.A.


„Găsirea unei creme de ochi potrivite este un proces care presupune nenumărate încercări. Eu le spun clientelor mele să testeze mai multe mostre, să asculte recomandările altor femei, până găsesc ceva ce face treabă bună.”

Hilary Reich, dermatolog.


„Cremele pentru ochi au, de obicei, o mai mare concentrație de ingrediente active, așa că folosește-le și la pliurile glabelare, la cele nasolabiale și în jurul gurii – astfel vei administra ingrediente mult mai eficiente acestor zone predispuse la apariția ridurilor.”

Regina Viotto, specialist îngrijirea pielii la Paul Labrecque Spa, New York, S.U.A.


„Pentru a calma tenul inflamat, aplică dimineața un strat subțire de iaurt rece pe față și lasă-l acolo timp de 5 minute. Probioticele îți vor calma pielea și o vor readuce la pH-ul ei natural.”

Richa Purohit, „KeSARI beauty”.


„Dacă ai pielea sensibilă caută soluții de curățare ale feței, fără sulfați. Aceștia spală prea mult sebum-ul, lăsând tenul uscat, cu cojițe și mâncărimi”.

BettiJo Hirschi, creatoare „Bath by BettiJo”.


„Mâncărurile cu un conținut ridicat de grăsimi și zaharuri cresc producția de insulină din corp, ceea ce duce la creșterea producției de hormoni androgeni. Aceștia, la rândul lor, cauzează o creștere a producției de sebum care blochează porii și atrage mai multe bacterii decât normal, favorizând astfel apariția acneei.”

Dr. David E. Bank, director la „The Center for Dermatology, Cosmetic & Laser Surgery”, New York, S.U.A.


„Evită aparatele de bronzare, cu orice preț. Mai bine de duci la plajă în mijlocul verii, fără cremă de protecție.”

Dr. Audrey Kunin, fondator „DermaDoctor”.


„Spartul coșurilor în fața oglinzii te poate lăsa cu cicatrici, infecții ale pielii și chiar vase de sânge sparte. Dacă vrei cu tot dinadinsul sa faci lucrul acesta atunci aplică pe față o dischetă de vată sau o compresă caldă pentru a aduce puroiul cât mai la suprafața pielii și apoi apasă ușor.”

Dr. Debra Jailman, dermatolog, New York City, S.U.A.


„Aplicarea unui strat gros de cremă de noapte devine obligatorie după 30 de ani. În felul acesta vei crește capacitatea pielii tale de a se regenera pe timpul nopții.”

BettiJo Hirschi, creatoare „Bath by BettiJo”.


„Cartofii conțin o enzimă numită catechol, enzimă care te poate scăpa temporar de cearcăne. De două ori pe săptămână aplică pe ochi, 2 felii de cartof, timp de 10 minute.”

Shalini Vadhera, makeup artist, India.


„Alege tratamentele cosmetice în funcție de ce-ți dorești pentru pielea ta, nu în funcție de brand-ul cosmetic, indiferent ce ar spune reclama. Încearcă tratamentul de câteva ori și apoi decide dacă este sau nu potrivit pentru tine.”

Dr. Kenneth R. Beer, dermatolog.


„Un bun remediu pentru o expunere prea îndelungată la soare este o baie în apă călduță, în care adaugi 2 litri de lapte și 15 picături de ulei de lavandă. ”

Vance Soto, proprietar spa, Los Angeles, S.U.A.


„Dacă greutatea ta oscilează în sus și în jos, în mod repetat, pielea își pierde elasticitatea și ajunge să atârne mai mult sau mai puțin, arătând foarte inestetic. Ține minte că greutatea se pierde sau se adună prima dată la față și uneori o față ceva mai durdulie poate arăta mai tânără decât una trasă.”

Dr. Jody Levine, dermatolog, S.U.A.


„Când îți apare pe față o pată roșie mică și dureroasă, nu te grăbi să o tratezi – așteaptă, o zi sau două, ca „punctul alb” să devină vizibil la suprafață. Dacă apelezi imediat la un tratament care să usuce locul respectiv nu vei face decât să usuci pielea la suprafață și să menții dedesubt infecția, pentru o perioadă mai lungă de timp. E important să înțelegi că un coș este o infecție și corpul tău va face tot posibilul să scape de ea cât mai repede, așa că nu îl încurca în procesul său natural de vindecare. ”

Renée Rouleau, estetician, fondator „Renée Rouleau Skin Care”.


„Ingrediente precum mușețelul și apa de trandafir sunt foarte bune pentru calmarea pielii. De asemenea frunzele arborelui de ceai pot fi folosite în procesul de curățire a tenului.”

Danielle Williams, profesor cosmetică, Australia.


„Exfoliază săptămânal folosind o mască ce conține enzime din fructe pentru te asigura că tenul tău este tot timpul luminos și pielea ta se regenerează așa cum și cât trebuie.”

Lisa Sullivan, director la „The Clinic”, Australia.


„Pentru a încetini procesul de îmbătrânire a tenului, alege tratamente care îmbunătățesc starea de sănătate a țesuturilor din profunzimea pielii, care stimulează producția de colagen."

Dr. Gary Cussell, CEO „Facial Rejuvenation Clinic„” Australia

 
 
 

Comments


  • Grey Facebook Icon
bottom of page